lauantai 23. heinäkuuta 2011

Lomareissulla Helsingissä

Olen viettänyt viimevuodet hirvittävän kiireistä elämää. Kun lopetin kaupanpitämisen vuoden vaihteessa, päätin, että elän tulevan vuoden asettaen lasten toiveet ja asiat vihdoinkin kaikkien asioitten edelle. Yksityisyrittäjänä se osoittautui kuitenkin melko haastavaksi.

Kesän alussa kuulin tarinan pikkupojasta, joka ei oppinut millään puhumaan. Eräänä päivänä poikaa oli (taas kerran) kiusooteltu lähtemään navettaan. Härnätty, että pikku lehemät tarttee Poijan apua ja toivoos poikaa tulemaan. Poika ei tykänny navetasta yhtää, varsinkaan se hajusta! Poika oli istunut tuvan lattialla pikku jakkaralla ja todennu selvällä suomen kielellä:

"Pystyn toteuttamaan vain yhden toiveen viikossa!"

Poika oppi puhumaan ja tarina jäi elämään.

Onneksi, sillä olen saanut tästä hyvän ohjenuoran kiireisenkin ajan keskelle. Pystyn toteuttamaan vain yhden toiveen viikossa. Olen luvannut neljän vuoden ajan viedä omaa poikaani junareissuun. Ajatuksena on ollut, että mentäisiin junalla Vaasaan jäätelölle ja takaasi. Tänä vuonna vihdoinkin sain toteutettua toiveen junamatkasta. Olen itsekkin haaveillut pienenä, että saisin matkusetella Helsingissä metroilla, ratikoilla, junilla ja busseilla. Onneksi minulla on poika, jonka kanssa saatiin toteuttaa yhteinen haave ja lähdettiin Helsinkiin. Matkaseuraksi saatiin serkkupoika Lauri ja Anne äitee.

Tavoitteena oli matkustaa Helsinkiin autolla. Sieltä ostettiin 2pv:n seutulippu, joka kattoi kaikki matkat, bussit, junat, ratikat, metrot ja jopa laivamatkan Suomenlinnaan! Tärkeintä oli matkustelu, mutta päästiin samalla reissulla tutustumaan Heurekaan, Luonnontieteelliseen museoon ja Suomenlinnaan.

Matka oli täydellinen! Poikien kanssa on huomattavasti rennonpaa matkustaa, kuin tyttöjen. Nukuttiin myöhään, mihinkään ei ollu kenelläkään kiire, kaikki ruoka upposi mitä etehen tarjottiin, jalaat ei väsy, vaikka kuinka tramppaa ja kaikki käy mitä vaan keksii ehdottaa.

Kiitos EINO, että sain toteuttaa tälläviikolla omanki unelmani, juuri Sinun kanssa!

ratikalla ja bussilla

Junalla Heurekaan

Laivalla Suomenlinnaan

Iltauinnilla Suomenlinnassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti