keskiviikko 3. elokuuta 2011

Lomalla, Töissä ja vähän molempia

Korualan suurimman sesongin vuoksi en voi kuvitellakkaan pitäväni lomaa kesällä. Ammatinvalintakysymys tämäkin. Pidän kuitenkin joitakin vapaapäiviä ja pidennettyjä viikonloppuja kesäisin. Samoin muutan työrytmini niin, että herään aamulla aikaisin hommiihin, pidän keskipäivällä pitkän paussin ja illalla teen toisen työrupeaman. Näin ehdin viettää lasten kanssa enemmän aikaa ja kesä tuntuu kesältä.... voin kyllä rehellisesti myöntää, että joskus karehdin jokaista, joka saa pitää 4-5 viikon loman!
 oooo
Tälläviikolla oli kansallinen töihinpaluun päivä, kun heinäkuu vaihtui elokuuksi. Monesta, monesta suusta kuului huokaus, että PITÄÄ mennä taas töihin, AHRISTAA mennä töihin, OKSETTAA mennä töihin. Uskon, että näin ihanan kesän jälkeen ihimisiä kuitenkin todellisuudessa harmittaa enemmän se, että kiva loma loppuu, kuin se että työt taas alkavat. Mutta niitäkin varmasti on joukossa monta, joka oikeasti ei viihdy työssään, sitä on liikaa yhdelle ihmiselle, työyhteisössä on kaikki pielessä, vehkeet on aatamin aikuusia ja pomoki on täys mätisäkki. 
Tässä kohtaa en karehdi kenenkään lomia, vaan olen äärettömän kiitollinen siitä, että saan tehdä itselleni mieluista työtä, voin himmata vauhtia halutessani ja kiristää siltä tuntuessa. Voin päättä työaikani ja kaffipaussieni pituuden. Vastaan työstäni vain iselleni ja tietenkin asiakkailleni. Jos pomo on kiriällä päällä, materiaalit vähissä ja työkalut hukassa, niin saan haukkua siitä itteni. 
oooo
No niin tai näin, olokaamme iloisia siitä, että vaikka monella työt ja koulut taas alakavakki, niin lämmintä on luvattu riittävän vielä syyskuulle saakka. Ei tämä kesä onneksi vielä ohi ole, vaikka loma oliski! Mukavia työpäiviä töihin palaaville ja antoosaa lomaa niille jokka sitä vasta alootteloo... niitäkin on :)
oooo
Tässä muutama kesäsormus, hernehiä ja kukkia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti