torstai 9. tammikuuta 2014

Ideat hukassa

Oottako huomannu, jotta sisustusblogit on vaihtunu pikkuhiljaa yltäkylläisestä maalaisromantiikasta seiskytlukulaiseen graafiseen ilmeeseen? 

Minä teen työtäni niin, että tapaan asiakkaan lähes aina sen kotona. Näin pääsen nopeasti esim. morsiamen tyyliin kiinni. Ei kannata edes alkaa suunnittelemaan jotakin graafista ja minimalistista, jos huusholli pursuaa pitsiä ja vaalenapunisia pilkkuja.

Nyt olen huomannut, että useammassa tuvassa on ranskalaisvaikutteiset pitsit ja fyrryt vaihtuneet vitivalkoiseen pintaan. Joukossa mustaa graafisena kuviona, joko matossa, tyynyssä tai seinälle laitetuissa postereissa. Talossa ainakin yksi lamppu/valosarja, jossa pelkkä musta johto ja kirkkaat lamput, tai musta johto jossa roikkuu työmaalamppu. Sitten nurkassa on pinnatuoli. Koristeena jonkun kokoinen kärpässieni, yleensä pieni jakkara, josta onkin sitten saatu kiva piristeväri punainen, jota on sitten mustavalkoisen lisäksi käytetty pienesti tuomaan "pirtsakkuutta". Piristevärinä voi olla myös kirkas vihreä tai keltainen. 

Ihania koteja kyllä kaikki,ehdottomasti, mutta sillälailla persoonattomia, että ne näyttävät kaikki ihan samanlaisilta. Enkä nyt todellakaan tahdo loukata ketään. En vaan enää pysty pelkästään kodin perusteella luoman ensivaikutelmaa asiakkaan tyylistä, vaan joudun enemmän "kaivella" sitä ihan omaa juttua.

Huomasin, että kun nyt olisin halukas laittaman omaa kotiani, joka todellakin näyttää enemmän mummolalta kuin "nuoren" perheen kodilta, niin en löydä mitään ideaa mistään sisustusblogista, yleisilme on lähes kaikissa sama...

Mulla ittelläni ei oo taitoa sisustamiseen, asetelmien tekoon tai ideointiin, siksi tarvitsen kivoja vinkkejä, joita voisin sitten muokata meidän kotiin sopivaksi ja meidän näköiseksi... 

Olisi kiva, jos jättäisitte kommenttiin linkkivinkin sellaiseen blogiin, mistä voisi saada UUSIA ideoita, missä esitellään persoonallisia koteja, tai joka inspiroi sinua eniten...

Alla pari kuvaa meiltä nyt, melko ankean näköistä, myönnetään :). 

Toivoosin kevään tuovan tupaan pirtsakkuutta ja vähemmän tunkkaasia yksityiskohtia

... Pysyköön poissa valkomustat valosarjat, mustavalkoiset matot (paitsi se joka meillä jo on :)) ja pinnatuolit.

3 kommenttia:

 1. Mun sisutustyyli on kyllä ihan epätyyli, enkä myöskään moiti kenenkään omaa. Yhtä asia, jota pidän vähän hassuna kuitenkin on nämä niin sanotut designtuotteet. Käsitöiden ja taiteen ystävä olen paljonkin, mutta en vaan tajua, että kaikkien kotoa täytyisi löytyä ne tietyt samanlaiset muoviset asiat. Onko ne ny mukamas niin hienoja, että kaikilla pitää olla sama? :) Mä oon tehnyt ihan uuden tuttavuuden ja tykkään tämän prouvan tyylistä:
  http://kummitustalonkuvakirja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. ! Aamen:D olen justiinsa päivitellyt samaa aina kun etsin uusia blogeja.. toki mulla on muutama "ällöromanntinen"-blogi lukulistallani, mutta kiintymysuhe on liian suuri, en raaski enää poistaa, kun haluaa lukea "kuulumiset", vaikka sisustustyylistä en tykkkää..

  Vähän tuppaa tulla sistustusblogit suppeaksi, kun kahta tyyliä tarjolla. (no okei, kärjistetysti) Mutta saa ainakin välillä etsimällä etsiä kiinnostavia, kun tuppaa silmiin piikittää ne ainaiset "live, laugh,and love-sisustustyylit" (yökyökykö:D)..

  Okei, mun mieleipiteen on aika kärkeviä, mutta samoilla linjoilla olen sun kanssa, että on vaikea enää kodin sisusuksen perusteella, päätellä minkä tyyppinen tai mistä tykkää oikeasti..

  VastaaPoista
 3. Nämä työsi ovat ihania! Samoilla linjoilla ajatuksiesi kanssa. Vaikka meidän koti tältä voi näyttääkin. Silläkin uhalla uskallan laittaa oman blogini linkin tänne. Uskaltauduin, kun niin moni on sanonut kotiamme persoonalliseksi. Sellaiseksi, että kuulemma rakkaudella sisustettu ja sellaiseksikin, että täällä aistii tunnelman. Tiedä sitten. Mutta käys kurkkaan www.metsolankannel.blogspot.fi ja tuumaa.

  VastaaPoista