perjantai 9. syyskuuta 2011

Hyvän onnen lantit

Voi kuulkaa ny mun pitää ylypiänä esitellä mitä mun mukulani on täälä teheny viimeeset kolome päivää. Onhan ne käyny välillä koulussa, ollu pihalla, kierretty ympäri makuntaa ja ovat leikkinehet, mutta sitte siinä touhujen välis.

Täällä Ilmajoella järjestetään syksyysin Maalaismarkkinat, jossa on paikallisten kädentaitajien töiden lisäksi monenmoosta syyssatoa ja leivonnaasia. Minä en oo itte osallistunu myyjäisiin koskaan myyjänä, mutta ostajana jo monen vuoden ajan, jo paljon ennen kun edes asuimme täälä.

No mutta tänävuonna mun poikani sai jostaki päähänsä, että hän menöö myymähän onnen lantteja markkinoolle. Sanoo menevänsä tienaamahan vähä karamellirahaa. No sanoon että asia on selevä kunhan vaan itte hoitaa asian ja ettei se tuu mun työkseni hoitaa myytäviä tuotteita pöytään. 

Niin se alootti kolme päivää kestäneen urakan. Matkan varrella Elli liittyi joukkohon. Totuushan on se, että meidän Elli ei ole lainkaan innostunut minkäänlaisista käsitöistä, mutta kateus saa aikaan kaikenmoosta. Yhyres ovat tehneet ja minoon saanu kattella vierestä kuinka hienosti homma etenee, sulas sovus ja ahkerasti. 

Mun apuani ei oo paljonkaan kysytty. Askartelumassan Eino hommas itte, nauhat annoon omasta varastosta ja jotta onnenlantit saataasiin näyttävästi esille, kävin hakemassa Seinäjoelta  Paperinauhasta isoja hintalappukortteja... vahiongossa löysin tosi tosi kivoja ja just lantteihin sopivia.

Annoon vinkin mitä vois tehdä (olen teheny vastaavia hopea ja pronssimassasta), lainasin sinettipunsseleita, autoon narujen solmimisessa ja pikkuusen pakkaamisessa, mutta mukulat on tehneet itte parisataa lanttia (minä en jaksanu solmia ja pakata vasta kun n.50kpl :)). 

Pyörittelivät massasta pikkupalloja, painoo punsselilla kuvion, Elli teki kinkun uunimittarilla (hah hah) reijät nauhoolle, Eino vetääsi miehekkäästi automaalia (joku alumiinihohto väri) lanttien pintaan ja niistä tuli niin hienoja. 

Eino keksi liitutauluun myyntiä edistävän tekstin "Osta iloksesi onnen lantti, 2e, itte tehty" ja Elli keksi eri kuvioille eri merkityksen:  rakkautta ja ystävyyttä, tähteyttä ja loistetta, rahaa ja jalokiviä, terveyttä, kauneutta, pitkää ikää ja onnea perheeseen... voi sniif mä olin niin liikuttunut tässä vaiheessa!

Tyytyvääsiä ovat, nukkumassa jo. Innolla jo odottelevat huomisia markinoota. Voi ku kauppa kävis, edes yhyren karamellipussin verran!Eino reijittää "nahkapaskalla" hintalappukortteihin reijät, jotta korut saa pistää tauluun roikkumaan

Elli on siirtynyt kinkun paistomittarista hammastikkuun, molemmat yhtä käteviä nauhan reijän tekemisessä :)

nippeliä ja nappelia, automaalin kanssa ja iliman

Taulu täynnä ONNEN lantteja ja laatikossa vielä miljoona lisää

 Seitsemän erilaista lanttia, joista jokahinen voi valita just sen, mille elämän alueelle tahtoisi vähän extra onnea            IHANIA, EIKÖS OLEKKI!?!?

3 kommenttia:

  1. Aivan ihania! Huomenna nähdään!

    VastaaPoista
  2. hejn vaan jenni! aivan ihania nämä sinun korut :D voikohan sinulta tilata erikoissormusta vihkisormukseksi?

    VastaaPoista
  3. minuun voit olla yhteydessä gumman@gmail.com sähköpostiin koska en onnistu löytämään sinun yhteystietoja mistään. kiitos:)

    VastaaPoista