keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulurauhaa

Siinä Joulun tärkein sanoma meidän perheessä. Vietetään normaalisti mahrottoman kiirusta arkea. Niin varmasti melkeen jokaisessa perheessä nykypäivänä. Kiireestä en valita, mutta sen vastapainoksi Joulunaika on parasta aikaa vuodessa. Säästä viis, sisällä me kuitenki lojutahan koko viikko!

Meillä jouluna ei kukaan jaksa siivota. Toki imuroodaan, pannaan kengät järjestykseen ja pestään posliinit (enkä ny tarkoota perintöastioota) Siinä ne. Onneksi 200 vuotta vanha talo antaa monta sotkua anteeksi! Jouluruoka syödään nyyttärimeiningillä, se leipoo kuka osaa, se teköö laatikot kuka osaa, se keittää perunat kuka osaa, kinkun paistaa mun mies, kalat tuo mun isä... Juomat talon puolesta (viiniä saa, jos emäntä on kerenny Alkoon...tänä vuonna ei kerenny :))

Yksityisyrittäjänä tärkeintä Joulussa on RAUHOITTUMINEN. Meillä maatahan pitkään, syödään paljon, kattotaan elokuvia, pölläällään kakarootten kans, selataan sisustuslehtiä, ollaan tietokoneella, kakarat leikkii legoolla, isäntä soittelee ja säveltää...ja taas syörähän ja paljon, sitte maataha siskonpetillä... 

Ovet visusti lukossa, puhelimet äänettömällä. Ollahan vaan ilman mitää hoppua ja häsöötä! Mä niin rakastan tätä aikaa. Kun kunnolla vetää överiksi kaikessa edellämainitussa, niin on heleppoa taas avata pajan ovi vuodenvaihteen jälkeen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti