torstai 30. toukokuuta 2013

Yhtä hymyä!

Tänään oli hieno päivä! 

Kotiin tuli koulusta tänään kaksi Hymy-Tyttöä! Erityisen arvokkaaksi veistoksen tekee se ,että perinteisen Hymy-tyttö patsaan lisäksi tänävuonna jaettiin Reiluoppilas veistos, jonka valintakriteerit olivat seuraavat:

 "Reilu oppilas on ystävällinen ja reilu, leikkii kaikkien kanssa, ei kiusaa ketään, puolustaa kaveria ja auttaa silloinkin kun sitä vähiten odottaa."
...Valintaan vaikuttavat oppilaat, opettajat ja muu koulun henkilökunta. Vanhempainyhdistykselle Reilun oppilaan -stipendin myöntäminen on osa kiusaamisen vastaista toimintaa - "Kiusaaminen ei kuulu kouluun eikä koulun ulkopuolelle. Reilu oppilas vastustaa rohkeasti koulukiusaamista - ei anna kenenkään kiusata eikä tulla kiusatuksi". Reilu oppilas ei siis välttämättä ole koulumenestyjä vaan enemmänkin osoittanut sosiaalista kehittymistä sekä toisten huomioimista ja vastuunottoa lukuvuoden aikana."

Tässäkohtaa, tänäpäivänä kopioin tekstin tuolta aiemmin kirjoottamasta tekstistä. 

"Äitinä sitä toivoo lapsilleen koulumaailmassa sitä, ettei tulisi kiusatuksi, eikä tietenkään kiusaajaksi. Ennen kaikkea minä toivon sitä, että lapseni saisivat sydänystävän, ystäviä ja kavereita. Se on tärkeää ettei jää yksin, eikä missään tapauksessa jätä ketään muutakaan yksin. Sitä koittaa iskostaa jo nyt lapsen mieleen sen, että kaikista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen.
Toivoisin, että jokaisessa kodissa annettaisiin lapsille sellaiset elämän eväät, että ihmisiä ei saisi arvottaa taustan, elämänarvojen tai ulkonäön perusteella. Se se vasta on todellista avarakatseisuutta, että hyväksyy muutkin kuin vain itsensä kaltaiset ihmiset... Tällätavalla voi saada kasapäin mahtavia ihmisiä ympärilleen!"


Olen onnellinen siitä että tuo tyty on justihin meidän tyty, olen onnellinen siitä miten tämä nostaa hänen itsetuntoaan ja mitenkä tälläinen muistaminen kannustaa häntä jatkossakin toimimaan esimerkkinä nuoremmille... 
Hieno lopetus hienolle kouluvuodelle, niisk! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti