maanantai 18. kesäkuuta 2012

Lomalla töissä ja töissä lomalla

No mutta, no mutta! Tämä kesä menee vauhdilla etehenpäin. Kumminkohan se menee nopiammin, töitä teheren vai lomaallen? Tämä meidän loman ja työn yhdistäminen luo omat ongelmansa kesäaikana, mutta me ollaan kehitelty suht hyvä systeemi... voi kyllä kuullostaa järkyttävältä, mutta näin sen on saanu toimimaan. 

Elikkäs kun lapset on kotona, kaverit pitkän matkan päässä, niin päiviä vietetään pääasiassa täälä kotoplassilla. Minä teen töitä kotona ja Tomi teköö piiiitkää päivää ympäri maakuntaa kesääsin ilman lomaa. No oomma ratkaassu sen näin, että minä ja Tomi alootetaan työpäivät ennen kukon laulua tai joskus niis mais ja mukulat saa nukkua puksuttaa puolehenpäivähän (ja onneksi ne niin tekööki). 

Kun mukulat herää, niin minä pidän pienen paussin ja syön niiden kans ruuan. Sitte meen vielä hetkeksi töihin. Ehkä noin pari tuntia menee, ku on ensimmäänen kerta ku äiteetä tarvitahan " Elli sanoo jotta...", "Eino koko ajan omii...", "tuu antamahan meille...", "ookko äitee nähäny mihinä on mun...", "Kauhia kuumuus, joko pian mennähän konnikselle?" Silloon on hyvä lopettaa päivän työt siihen ja pitää päivä paussia. Siihen mennes oon saanu jo yhyren työpäivän tehtyä. 

Sitte hoidellaan asioota, maatahan auringos tai ollahan muuten vaan mitäätekemättöminä päivän. Illalla kun Tomi tulee kotia, alootan työt tietokoneella ja jos jotaki on jääny aamusta tekemättä teen sen vielä. Mukulat valvoo meidän kans puolehen yöhön ja kerkiäävät näin olla vielä isänsäkki kans, ennen ku pitää mennä maata. Siis vastoon kaikkia yleisiä sääntöjä meillä valvotahan yli myöhääselle ja herätähän päivään vasta nimenomaan päivällä, mutta näin tämä homma homma toimii kesääsin ja minä saan työrauhan kotona ja mukulat näköö meitä kumpaaki tasaasehen tahtihin ja tietenki me saamma olla niiren kans :).

Oomma me keriinny teherä tänkesänä jo vaikka mitä muutaki ku töitä, mutta kun silloon ei oo ikänä kameraa mukana niin nyt laitan sitte kuvia taas töistä tähän väliin...

Tässä tilaustyönä vanhoista perintölusikoista valmistetut riipus, kääty ja rintakoru
Mukavaa Juhannusviikkoa kaikille! Lyhyt viikko ja pidennetty viikonloppuvapaa monella... Ja sen jälkeen aloottaa puolet Suoamenmaas asuvista ihimisistä ansaatun kesäloman!

...Muuten mullen sanoo yksi ihiminen, että jokahisella työtätekevällä ihimisellä on mahdollisuus viettää pitkä loma, jotta se on ahne, jos ei saa lomaa pidettyä. 

Ajatella sanoon minä, en muuta. 

Mutta tiärättekö mitä, minä pidän paljon mieluummin pidennettyjä vapaita silloon tällöön, ku ottaasin järkyttävän stressin töistä ennen lomaa ja ja varsinki loman aikana työpöydällä lojuvista tekemättömistä töistä

... ja tiedättekö muuten vielä mitä muuta. 

Tälläänen käsityöyrittäjä kun minäki oon, en saa mistään loma rahoja enkä lomaltapaluu rahoja, jotta neki pitää teherä ennen lomaa itte ja samoon loman jäläkehen. Tämä on ammatinvalinta kysymys ja minä oon kuitenkin tyytyväänen tähän , enkä koe ollenkaa olevani ahane vaikken kuukautta lomalekkaa :)

Kukin taablaa tyylillänsä, vai mitä

-Jenni-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti